top of page

Hyfen zet belangrijke stap voor Security, Privacy en Compliance met afronden 5 audits in Q1 2023

Hyfen Compliant Cloud audits

In de snel evoluerende wereld van financiële diensten en fintech zijn beveiliging, privacy en compliance belangrijker dan ooit. Hyfen, leverancier van diverse compliant Fintech applicaties en Hyfen Compliant Cloud platform, heeft onlangs de ISAE 3402 Type II- en SOC 2 Type II-assurance audits en drie security penetratietests voor applicaties die draaien op het Hyfen Compliant Cloud platform met succes voltooid. Dit resultaat, door onafhankelijk auditor PwC, bevestigt de positie van Hyfen als een professionele partner met hoge normen voor beveiliging, privacy en compliance.


De reikwijdte van de audit omvatte alle producten van Hyfen, Mijnwaardeoverdracht.nl, Proof of Live-app en het Hyfen Compliant Cloud-framework. Proces-, applicatiespecifieke en algemene IT-beheersmaatregelen werden getest op effectiviteit tijdens de auditperiodes. Alle interne controle-doelstellingen werden door Hyfen behaald. Bovendien toonden de drie uitgevoerde beveiligingspenetratietests aan dat de producten van Hyfen voldoen aan strikte en moderne normen voor applicatiebeveiliging.


Hyfen heeft bewezen dat het voldoet aan alle SOC 2 Trust Service Criteria, inclusief beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. Deze onafhankelijke benchmark van Hyfens Compliant Cloud-platform zorgt ervoor dat het voldoet aan strikte normen en biedt gebruikers van Mijnwaardeoverdracht.nl en ADV het vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn en worden behandeld met een privacy-eerst benadering.


Waarde voor de klant

Met drie nieuwe FinTech applicaties die in Q2 van het Hyfen Compliant Cloud-framework gebruik gaan maken, staat Hyfen klaar om meer bedrijven te ondersteunen bij het verkorten van de time-to-market en het verlagen van de kosten voor naleving.


Hidde Terpoorten, de CEO van Hyfen, deelde enkele gedachten over deze prestatie: "Ik ben trots op het team voor de toewijding aan kwaliteit in de oplevering van onze producten die blijkt uit deze audits. Omdat audits terugkijken op effectiviteit over de auditperiode, bewijst dit echt onze voortdurende inzet voor privacy, beveiliging en compliance bij onze producten. We zijn van mening dat onze hoge normen voor betrouwbaarheid, kwaliteit en compliance essentieel zijn in moderne FinTech applicaties vanwege de steeds toenemende regelgevingsdruk en de noodzaak om klantgegevens veilig te verwerken."


In het huidige concurrerende landschap moeten FinTech oplossingen zich concentreren op het creëren van waarde en het bieden van uitzonderlijke gebruikerservaring voor hun klanten. De toewijding van Hyfen aan beveiliging, privacy en compliance stelt klanten in staat om precies dat te doen. Door samen te werken met Hyfen, kunnen klanten vertrouwen op de expertise van het bedrijf op het gebied van het veilig, compliant en efficient ontwikkelen en hosten van FinTech applicaties.


Een van de belangrijkste voordelen van deze audits is dat ze de robuuste interne controles van Hyfen en de naleving van de 'best practices' in de sector onafhankelijk aantonen. Deze zekerheid stelt klanten in staat zich te concentreren op hun eigen kernactiviteiten, met het vertrouwen dat de technologische infrastructuur die hun fintech-toepassingen ondersteunt, veilig en compliant is. De zekerheid die Hyfen biedt op het gebied van het hoge niveau van beveiliging, privacy en naleving helpt bedrijven risico's te minimaliseren, potentiële juridische en regelgevende valkuilen te vermijden en hun reputatie in de branche te behouden.


Eenvoudigere compliance tegen lagere kosten

Bovendien vereenvoudigt het Hyfen Compliant Cloud-framework het proces van naleving van complexe regelgeving voor klanten. Door gebruik te maken van de conforme infrastructuur van Hyfen, kunnen bedrijven hun time-to-market versnellen en de kosten van productcompliance verlagen, waardoor uiteindelijk waardevolle middelen worden vrijgemaakt om te innoveren en hun klanten beter van dienst te zijn.


De CEO van Hyfen benadrukte verder de waarde van deze audits voor de klanten van Hyfen: "Onze succesvolle afronding van de ISAE 3402 Type II, SOC 2 Type II audits en de productpenetratietests toont onze toewijding aan het bieden van een veilige en conforme omgeving voor de FinTech-toepassingen van onze klanten. Hierdoor kunnen onze klanten zich concentreren op het creëren van bedrijfswaarde, wetende dat Hyfen de compliance verzorgt. Dit stelt hen in staat om middelen beter toe te wijzen en te innoveren."


Als je meer wilt weten over de toewijding van Hyfen aan beveiliging en naleving of wilt verkennen hoe hun oplossingen uw bedrijf kunnen ondersteunen, stuur dan een e-mail naar info@hyfen.nl.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page