top of page

Ons verhaal

Ontstaan om het pensioenecosysteem te helpen

Hyfen is ontstaan met de missie om gezamenlijk met het pensioenecosysteem oplossingen te ontwikkelen die deelnemers helpt aan een betere financiële toekomst.

APG Logo groen

APG Groeifabriek

Hyfen is gestart in de APG Groeifabriek met de ambitie om met nieuwe technologie het pensioenecosysteem eenvoudiger en efficiënter te maken. Van 10 teamleaden bij de spin-off in 2020 naar ruim 35 specialisten in 2024. Samen met onze partners en klanten zetten we ons iedere dag in om de digitale evolutie van het pensioenecosysteem weer een stap verder te brengen. We geloven in de kracht van connectie en samenwerking. Dit ervaar je op ons PensionLink-platform en bij de geïntegreerde klantreizen die we aanbieden. Met de combinatie van diepgaande kennis van de pensioensector, onze enterprise implementaties van innovatieve technologie én de creativiteit om te pionieren binnen het compliance-domein maken we het verschil voor onze klanten.

Met grote ambitie bouwen we aan digitale infrastructuur voor de volgende generatie.

Samenwerking met het pensioenecosysteem

De mensen in het team van Hyfen delen de ambitie om de gebruikerservaring binnen de financiële sector elke dag te verbeteren. Met ruime ervaring in de pensioen- en verzekeringsector hebben onze teamleden meerdere innovatieve (software)oplossingen op de markt gebracht. Een eigenschap die we bij Hyfen allemaal delen is dat we graag samenwerken. Zowel binnen de teams alsook met de andere partijen in het pensioenecosysteem zoals de Pensioenfederatie, PUO’s, Fondsen, Verzekeraars, Sociale Partners, AFM & DNB, Werkgevers, Overheid, PPI’s en Banken.

Onze ervaring en werkwijzes maken het mogelijk dat onze klantreizen en services volledig aansluiten op de complexe uitdagingen en behoeftes van onze klanten. De eerste innovatieve oplossing die we vanuit dit begrip ontwikkelden is Mijnwaardevoverdracht.nl. Deze oplossing reduceert het voorheen vaak maanden durende samenvoegen van meerdere pensioenen tot slechts 10 minuten online. Ons PensionLink platform faciliteert anno 2024 meerdere innovatieve diensten en klantreizen en we zijn nog lang niet klaar.

Nieuwe Europese wetgeving en de uitdaging om te blijven innoveren

Wij zien in de Nederlandse pensioensector, maar ook breder, een trend. Partijen digitaliseren steeds verder en willen gebruik maken van nieuwe en innovatieve technologieën. Het achterliggende doel? Diensten zowel voor eindgebruikers te verbeteren alsook de eigen processen efficiënter in te richten. Tegelijkertijd komt er een enorme golf van Europese wetgeving op de markt af. De nieuwe wetgeving zal alle partijen dwingen om interne en externe processen nog strakker te monitoren en managen. Hyfen gaat de uitdaging aan om deze twee werelden samen te brengen. Vanuit de mogelijkheden die nieuwe wetgeving biedt, ontwikkelen wij producten en diensten die gebruik maken van datadeling op basis van aankomende FiDa wetgeving. Hiermee leveren we direct waarde voor onze klanten en bieden we eindgebruikers de best mogelijke ervaring.

De wereld verandert steeds sneller en het compliant zijn met nieuwe Europese wetgeving wordt steeds uitdagender voor organisaties. Met onze ambitie om de pensioensector eenvoudiger en efficiënter te maken door slimme technologie, vergroten we elke dag onze impact.

Hoe kunnen we jou helpen?

bottom of page