top of page

Compliance

Compliance, Privacy & Security by design

Onze klanten helpen met het voldoen aan de hoogste vereisten op het gebied van Nationale en Europese regel- en wetgeving is waar we sterk in zijn.

Hyfen

Compliance features

Hyfen beschikt over ISAE3402 Type II & SOC2 Type II verklaringen, uitgegeven door PWC.

Hyfen is geschikt voor uitbestedingen van kritieke dienstverlening vanuit De Nederlandsche Bank.

Hyfen helpt je om klaar te zijn voor de DORA.​

Met Hyfen ben je voorbereid op de AI act.

Samen met Hyfen implementeer je eIDAS 2.0

Bij Hyfen heb je geen zorgen over Open Finance (FiDa)

Compliance

Over Compliance

In-house specialismen

Vanaf de eerste dag van oprichting zijn de kernprocessen van Hyfen opgenomen in Assurance Frameworks. Continue monitoring, automatische reporting en uitgebreide audit trails stellen Hyfen in staat om efficient en effectief invulling te geven aan de gestelde vereisten in sterk gereguleerde markten. Het in-house Legal & Compliance team van Hyfen is continu bezig met het analyseren van aankomende regel- en wetgeving op zowel Nationaal als Europees niveau. Op deze manier kunnen we onze klanten helpen met het voldoen aan de vereisten van vandaag maar ook toekomstige wetgeving als DORA, Open Finance en de AI act.

Assurance

Hyfen beschikt over ISAE3402 Type II en SOC2 Type II verklaringen. Jaarlijks audit PWC de processen van Hyfen om onze klanten te voorzien van een onafhankelijk waarborg als het aankomt op de bedrijfsvoering en IT processen. Op verzoek delen we graag onze rapporten en zijn we beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Leveranciersketen en Security Pentesting

De meeste softwareoplossingen in de markt maken gebruik van een breed scala aan bestaande oplossingen en externe leveranciers voor functionaliteit of monitoring. Als onderdeel van onze Compliant dienstverlening onderzoeken we alle leveranciers in de keten om onze garanties af te kunnen geven op het gebied van Security en/of Privacy over de totaaloplossing die Hyfen aanbiedt. Na het afronden van de onderzoeken monitoren en rapporteren we op regelmatige basis over de status van de uitbestedingsketen. Om in de praktijk ook de zekerheid te bieden dat de oplossingen die Hyfen ontwikkelt veilig zijn, laten we onze diensten periodiek testen middels zo genoemde ‘Penetratietesten’.

Klaar voor toekomstige wetgeving

De ontwikkelingen op het gebied van Europese wetgeving volgen elkaar in recordtempo op. Van de AI Act, tot de DORA en zelfs al Open Finance; er komen steeds meer richtlijnen, regel- en wetgeving voor technologische oplossingen. Het Compliance Team van Hyfen investeert veel tijd in het vertalen van bestaande, maar ook nieuwe wetgeving naar onze eigen oplossingen en dienstverlening naar klanten. Zo kunnen we de zekerheid bieden dat de dienstverlening altijd compliant is en dat klanten op Hyfen kunnen vertrouwen om de juiste expertise in te brengen.

Hoe kunnen we jou helpen?

bottom of page