top of page

Mijnwaarde-overdracht.nl

Mijnwaardeoverdracht logo

Mijnwaardeoverdracht.nl:
een betere pensioenervaring tegen lagere kosten

Realiseer een betere gebruikerservaring voor deelnemers en verlaag de last op jouw administratie met Mijnwaardeoverdracht.nl.

Actuele waarde

Mijnwaardeoverdracht.nl toont de actuele waarde van het opgebouwde pensioen. Deelnemers krijgen real-time inzicht in hun persoonlijke situatie en de consequenties die een waardeoverdracht voor ze heeft.

Volledig digitaal

Deelnemers die gebruik maken van mijnwaardeoverdracht.nl kunnen de waardeoverdracht volledig digitaal aanvragen, de waardeoverdrachtofferte vergelijken en de overdracht initiëren.

Volledig STP verwerking

Waardeoverdrachten zijn een complex en foutgevoelig proces. Verminder de administratieve last en voorkom fouten door automatische verwerking van waardeoverdrachten.

Facts & Figures

8 min

i.p.v 8 maanden

tot 80%

minder uitval

tot 70%

minder vragen bij Klantcontactcenter

tot 75%

mogelijk aan besparingen

Over Mijnwaardeoverdracht.nl

Verlaag uitval en complexiteit

Een waardeoverdracht is vaak een complex, bewerkelijk en langdurig proces, waarbij de deelnemer een serie achtereenvolgende formulieren moet invullen. Als gevolg valt een aanzienlijk deel van de deelnemers af vóór ze hun waardeoverdracht hebben geregeld.

Keuzebegeleiding

Mijnwaardeoverdracht.nl voldoet aan AFM richtlijn keuzebegeleiding en het is voor deelnemers gemakkelijk om de huidige en toekomstige situatie te vergelijken en hiermee de juiste keuze te maken voor hun persoonlijke situatie.

Informeren en activeren

Met behulp van Mijnwaardeoverdracht.nl worden waardeoverdrachten gereduceerd van een bewerkelijk proces tot slechts 8 minuten online. Door het gebruik van real-time data zien deelnemers direct wat een waardeoverdracht voor hen kan betekenen en worden ze geënthousiasmeerd om hier verder mee aan de slag te gaan.

Geïntegreerde administratiesystemen

Hyfen ontwikkelde Mijnwaardeoverdracht.nl op basis van het PensionLink-platform. Dit platform is te integreren met alle pensioenadministratiesystemen. Dit maakt het mogelijk om alle informatie over de opgebouwde waarde realtime op te vragen bij betrokken pensioenfondsen.

Actueel en compleet

Bij Mijnwaardeoverdracht.nl krijgt de deelnemer daardoor direct de meest actuele en complete informatie over de opgebouwde pensioenwaarde. De deelnemer kan daarna gemakkelijk een offerte aanvragen en zelfs de overdracht uit laten voeren. De benodigde acties worden direct in de pensioenadministratiesystemen verwerkt.

Minder rompslomp, fouten en kosten

Ook voor pensioenuitvoerders betekent dit grote winst. Het automatische proces maakt veel handmatige administratieve rompslomp overbodig, en verkleint de kans op fouten sterk. Zo bieden ze deelnemers een veel betere pensioenervaring tegen tot 75% lagere kosten en klantcontacten.  

Volledig compliant

Mijnwaardeoverdracht.nl wordt geaudit conform de ISAE3402 Type II en SOC 2 Type II frameworks. Dat betekent dat deze efficiënte oplossing altijd voldoet aan de geldende en toekomstige wet- en regelgeving vanuit Nederland en Europa.

Hoe kunnen we jou helpen?

bottom of page