top of page

Attestatie de Vita

Attestatie de Vita Logo

Levensbewijzen volledig digitaliseren

Volledig digitaal levensbewijzen verwerken, van de uitnodiging tot het verifiëren van de identiteit en het uiteindelijk verwerken van het resultaat. Verhoog klanttevredenheid, efficiëntie en verlaag de kans op fraude.

Gebruiksvriendelijk

Verhoog de klanttevredenheid door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijke app waarmee de identiteit met slechts enkele handelingen geverifieerd wordt.

Automatische ververwerking

Geslaagde verificaties kunnen direct verwerkt worden in het pensioenadministratiesysteem. Voorkom onnodige administratieve handelingen.

Verlaagde kans op fraude

De gebruikte app verifieert de identiteit op basis van een NFC chip in een geldig paspoort of ID kaart. Verlaag hiermee direct de kans op fraude.

Attestatie de Vita

Over Attestatie de Vita

Tijdsintensief proces

In veel gevallen is het proces voor een ‘levensbewijs’ een bewerkelijk papieren proces, waarvoor de pensioengerechtigde vaak een vergoeding moet betalen, en soms ook nog lang moet reizen naar de controleur. In de praktijk ervaren veel deelnemers het proces als een onprettige extra belasting.

Eenvoudige handeling

Dankzij deze innovatieve Attestatie de Vita-oplossing hoeft de deelnemer nu alleen nog maar de app te downloaden en de toegestuurde QR code te scannen. Na het scannen start automatisch het proces waarbij de identiteit geverifieerd wordt.

Minder fraudegevoelig

Medewerkers hoeven niet langer handmatig de verstuurde documenten te beoordelen, of deze in de administratie te verwerken. De gebruikte app leest de NFC chip uit een paspoort of ID kaart uit en verifieert de identiteit via de camera van het device van de gebruiker.

Innovatieve digitale oplossing

Hyfen biedt een gebruiksvriendelijke app en functionaliteit op het PensionLink platform om het proces volledig te digitaliseren. Het platform is te integreren met alle pensioenadministratiesystemen en kan op korte termijn zelfs al gemakkelijk hybride opgenomen worden in bestaande processen.

Automatische administratie

Ook voor pensioenuitvoerders betekent deze nieuwe controlemogelijkheid een grote vooruitgang. Dankzij de integratie met PensionLink gaat zowel het versturen van de QR-codes als de administratieve verwerking volledig automatisch.  

Volledig compliant

Het volledige proces en de gebruikte app zijn opgenomen in de ISAE3402 Type II en SOC2 Type II frameworks van Hyfen. Wel het gemak van een volledig digitale oplossing zonder zorgen over Compliance en Security.

Hybride mogelijkheden

Elke stap in het Attestatie de Vita proces bij Hyfen is volledig hybride uit te voeren en op te nemen in huidige processen. Zo kunt u zonder volledige integraties al wel op kort termijn de klanttevredenheid verhogen.

Hoe kunnen we jou helpen?

bottom of page