top of page

Eerste waardeoverdracht via Mijnwaardeoverdracht.nlDe eerste pensioenwaardeoverdracht via Mijnwaardeoverdracht.nl is een feit!


De website Mijnwaardeoverdracht.nl is al enige tijd live en wordt goed gevonden voor informatie over pensioenwaardeoverdrachten en het vastleggen van notificaties. Nu pensioenfondsen in rap tempo uit onderdekking komen, is ook de eerste digitale waardeoverdracht een feit! De komende maanden wordt een groot aantal waardeoverdrachten verwacht als de zogenaamde ‘stuwmeren’ aan waardeoverdrachten die zijn opgebouwd worden weggewerkt. Via Mijnwaardeoverdracht.nl kunnen deze stuwmeren klantvriendelijk en efficiënt worden verwerkt.


De eerste volledig afgeronde waardeoverdracht vond plaats bij Blue Sky Group tussen twee van hun aangesloten fondsen. Via Mijnwaardeoverdracht.nl heeft de deelnemer eenvoudig en transparant alle relevante informatie kunnen inzien om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. De afhandeling van de waardeoverdracht vindt tevens plaats via de website, een proces wat voorheen maanden kon duren. Voor pensioenuitvoerder Blue Sky Group betekende dit dat alle benodigde stappen voor het uitvragen en opstellen van een offerteacceptatie door de deelnemer direct digitaal zijn verwerkt in de backoffice.


Een waardeoverdracht is het overdragen van een opgebouwd pensioenpotje van een vorige baan, naar het pensioenpotje van een nieuwe baan. Het regelen van een waardeoverdracht was vroeger een ingewikkeld en tijdrovend proces. Met Mijnwaardeoverdracht.nl is daar verandering in gekomen. Mijnwaardeoverdracht.nl is ontstaan als een unieke samenwerking tussen platformontwikkelaar Hyfen en verschillende pensioenuitvoerders en verzekeraars om de klantreis van waardeoverdrachten te optimaliseren aan de hand innovatieve technologie. De site verbindt de administraties van partijen in de pensioensector aan elkaar met decentrale technologie. Zo is in één keer alle informatie beschikbaar om de verschillende opties te vergelijken en het pensioen over te dragen.


Luuk van Tol, Manager Pensioenservice bij Blue Sky Group: “We zijn blij en trots dat we als eerste partij een volledige waardeoverdracht hebben afgerond via Mijnwaardeoverdracht.nl. Voor ons zijn klanttevredenheid en de innovatieve digitale afhandeling redenen geweest om mee te doen aan dit initiatief. De bewerkingstijd bij de pensioenadministratie is door Mijnwaardeoverdracht.nl teruggebracht tot 5 minuten!”


Iedereen kan gebruiken maken van Mijnwaardeoverdracht.nl door in te loggen met DigiD. Via een overzichtelijk stappenplan wordt de gebruiker geïnformeerd over de huidige- en oude pensioenregeling om zo een weloverwogen keuze te maken. De helft van de mensen die pensioen opbouwen kunnen reeds op het platform terecht. De komende tijd zullen meer pensioenuitvoerders aansluiten, waardoor steeds meer mensen hier terecht kunnen voor hun waardeoverdracht. Het platform is aan het uitgroeien tot dé plek voor het afhandelen van waardeoverdrachten.


Hidde Terpoorten, CEO van Hyfen: ‘Mooi dat we na de Go-live van het platform nu ook de meerwaarde van Mijnwaardeoverdracht.nl in praktijk zien. We gaan er van uit dat we nog veel mensen kunnen helpen bij het overwegen en uitvoeren van pensioenwaardeoverdrachten en tegelijkertijd de kosten per waardeoverdracht omlaag kunnen brengen. Daarnaast werken we bij Hyfen aan meerdere pensioentoepassingen om ook voor andere klantreizen en processen eenvoudig en efficiënt gegevens uit te wisselen.”

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page