Zoeken

Jan Willem Hoitsma, CCO bij Hyfen

Jan Willem Hoitsma is begin januari gestart als CCO (Chief Client Offcer) bij Hyfen. Hij heeft ruime ervaring in de leven- en pensioenwereld bij meerdere uitvoerders in verschillende managementrollen. Na zijn MBA met specialisatie marketing is hij als account manager begonnen bij levensverzekeraar Equity & Law in Den Haag. Via meerdere product- en marketing management functies bij AXA, Generali en Aegon is hij gaan werken bij Zwitserleven. Eerst als eindverantwoordelijke voor marketing en later sales. Zijn laatste rol was mede-eigenaar en CEO van de succesvolle Premiepensioeninstelling (PPI) van Brand New Day. Toen de PPI verkocht werd aan a.s.r. en in 2021 ondergebracht werd bij a.s.r. pensioenen is Jan Willem niet meegegaan.Waarom heb je ervoor gekozen om bij Hyfen te gaan werken?

“Ik ben er inmiddelsachter gekomen dat het werken aan innovaties voor verbeterde klantbeleving in een dynamische omgeving van een scaleup mij ongelofelijk veel energie geeft”. Ook is het managen van groeivan een bedrijf met super enthousiaste professionals en een heldere missie om het voor klanten veel beter te doen een genot. Dit alles zie ik na mijn vorige werkgever ook bij Hyfen en in mijn rol.

Het getuigd van een bijzondere visie en drive door als eerste partij in Nederland een veilig en efficiënt platform voor het pensioen ecosysteem operationeel te laten draaien. Door de commitments van Hyfen Partners van het eerste uur APG, PGGM, NN en Blue Sky Groep ligt er naar mijn mening een prachtig fundament voor iedere pensioenuitvoerder om zich aan te sluiten bij het platform. Met reeds operationele producten als Mijnwaardeoverdracht.nl en de levensbewijs module (Attestatie de vita) zie ik al mooie resultaten voor pensioenuitvoerders en hun deelnemers. Door de infrastructuur via zo’n platform te delen kunnen de kosten voor ontwikkeling, onderhoud en beheer sterk omlaag. Tegelijkertijd krijgen deelnemers te maken met moderne klantreizen, real-time datauitwisseling, eigentijdse communicatie en interactief handelen. Daarnaast geloof ik ook dat Hyfen met het platform -a la BOL.com- de pensioenuitvoerders compliant met relevante regelgeving veilig kan verbinden met de innovaties van vele start- en scaleups. Wat is er nou leuker dan op deze manier een zinvolle bijdrage aan de sector te kunnen leveren.

Kortom, het is wat mij betreft één plus één is drie. Door samen te werken is de digitale pensioensamenleving weer een stapje dichterbij. Er blijft meer over voor de deelnemers doordat de pensioensector de uitvoeringskosten van 1 mrd euro verlaagt en de klantbeleving stijgt.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven